RADY, TIPY, NÁVODY PRO ÚSPĚCH V PODNIKÁNÍ

Podnikání je vrchol svobody aneb je lepší podnikat nebo vyhrát v loterii?

Vyhrát u Henryho miliardu, to by bylo něco!

Ale zkoušeli jste si někdy skutečně představit, co by to pro vás znamenalo?
Pokud ne, schválně, zkuste to…
Na hodinu si sedněte a přemýšlejte, jaké by to bylo…

Nejprve budete chvíli létat v oblacích, ale pak se dostanete opět na zem k praktickým starostem.
Kam tolik peněz dám, abych o ně nepřišel? Založím 10 účtů u 10ti bank? Ale u jakých? U nás doma, nebo v zahraničí? A kdo bude sledovat, co se tam děje?
V jaké měně? Nebude lepší to někomu svěřit? Ale tolik peněz? Každý má přeci svojí cenu…
Nebo něco koupím? Ale to jsou starosti a ty si přeci s tolika penězi nechci přidělávat, o něco se zase starat?!

Chci si užívat! Ale s kým?
Všichni někde pracují, jsou součástí nějaké skupiny, mají svůj každodenní program… Těžko se najednou seberou a pojedou se mnou někam na radovánky. A když, tak jednou, dvakrát…

Tak alespoň rodina a děti budou zabezpečeny na několik generací! … Ale budou?

I kdyby ty peníze vydržely, opravdu to chci, aby děti přišly bez práce a přičinění k takové životní jistotě a prémiovému životu v pohodlí? Co by jim to přineslo? A co by je to naučilo? Co by pak předávaly dál? Co by si vyzkoušely a čím by se zocelily, aby byly silnými osobnostmi? Nestal by se jejich život umělým a sterilním?

Tady už začínají první pochybnosti…

Po další chvíli byste se dostali k úvahám, co všechno můžete změnit s tolika penězi, kolika lidem můžete pomoci a začnete chápat, proč se velmi úspěšní a bohatí lidé v podstatě vzdávají 99% svého majetku.

Jednak proto, že i to 1% je pro ně zcela zabezpečující, ale hlavně proto, že nechtějí kumulovat majetek, starosti, odpovědnost. Chtějí dělat to, co je baví. A to také dělají. Podnikají. Vytváří lepší svět pro druhé kolem sebe. Než aby s těmi penězi utíkali někam do lepšího světa, budují a rozšiřují lepší svět kolem sebe.

Nakonec se tedy dostáváme k tomu, že větší výhrou je dobré podnikání na pevných základech, budované pomalu a s pečlivostí, než plác! Je tu hromada peněz a co s nimi?

Zasadit jablůňku, starat se o ni spolu s ostatními až do košatého stromu plného ovoce a třeba i do sadu plného jabloní… To je větší potěšení. Na zdravém vzduchu, mezi lidmi, které si vyberete, pro lidi, které si vyberete, s obrovským potěšením, když vidíte, jak jim jablka chutnají a prospívají a jak vám za ně rádi nosí peníze a dokonce si je zamlouvají předem.

Můžete cestovat a seznamovat se s dalšími sadaři, předávat si zkušenosti, domlouvat se na spolupráci, zaučovat do podnikání třeba i své děti, nebo je díky podnikání naučit alespoň základním životním principům. Propojit jim teorii s praxí. Nechat je zasloužit si věci a vážit si jich. Nechat je mít radost z překonaných překážek, z vyřešených problémů, z kolektivní práce.

To vše podtržené svobodou. Můžete, co chcete. Nejsou limity. Kromě těch ve vaší hlavě. Paradoxně budete pracovat více, než kdyby vám to někdo nařizoval a práskal nad hlavou bičem. Protože ta práce vám dává smysl. A protože jste svobodní. Všechna rozhodnutí jsou vaše. Sami si řídíte svůj život. Víte přesně, proč věci tak jsou. Můžete nejen svobodně šířit své myšlenky, ale také rovnou realizovat sebebláznivější projekty. Můžete tvořit a realizovat se pro druhé… Díky současné úrovni technologií, dostupnosti informací a propojenosti světa vám v podstatě nic nestojí v cestě.

Za jabloňový sad si můžete dosadit cokoli jiného, kam vás srdce táhne a co vás baví.
Vydělaná koruna, tisícikoruna či milion bude pro vás mít vždy větší hodnotu než ten, co spadne z nebe.

Kdo si to již vyzkoušel, ví, o čem mluvím.

Takže dobrá firma v dobrém podnikatelském prostředí nebo výherní tiket?

Vybudujte si také úspěšnou firmu, která vás bude bavit a vydělávat více peněz, než potřebujete.

Chtěli byste mít svojí vlastní dobře fungující firmu? Nebo firmu již máte, ale je to spíš takové svobodnější a výnosnější chození do práce? Nyní máte možnost Vaše sny uskutečnit a navíc je posunout úplně na jiný level. Zařadit se do první ligy podnikání. Začít hned od začátku dělat správné věci správným způsobem. Vytvořit si pevné pilíře svého budoucího impéria, na kterých následně vystavíte dobře fungující promazaný stroj na spokojené zákazníky, rostoucí zisky a více času pro sebe a své blízké. Během několika následujících měsíců se Vaše sny mohou splnit.

Více informací
Jarda Chalupský
Jarda Chalupský
Vizionář, podnikatel a expert na řízení kvality six sigma.

Z malého jihočeského městečka se jako první Čech dostal do prestižní organizace interního auditu General Electric v USA, kde pracoval pro legendárního Jacka Welche na projektech zlepšování byznys procesů a zavádění změny. Následně si založil vlastní konzultingovou společnost, aby mohl získané know-how předávat také šikovným firmám v Čechách a na Slovensku. V současnosti rozvíjí své dvě úspěšné milionové firmy a detailní návod, jak spolehlivě na to, předává dalším.

Komentáře